Checklista

En checklista vid inköp av storsäckar gör att du enkelt säkerställer rätt modell för ditt behov, minskar risken för felbeställningar och sparar både tid och pengar.

Användningsområde

  • Vad ska fyllas i säcken?

  • Inomhus eller utomhuslagring?

  • Engångs- eller flergångsanvändning?

Säckspecificering

  • Volym (t.ex. 500L, 1000L, 1500L)

  • Maxlast (t.ex. 1000 kg, 1500 kg)

  • Form (standard, Q-bag/formstabil)

  • Bottenlösning (plan botten, tömningspip, stjärnbotten etc.)

  • Topp (öppen, med fyllningspip, kjol med snörning)

  • Lyftöglor (antal och placering)

Material & Funktion

  • Typ av säck;

  • Typ A – Oledande

  • Typ B – Lågledande

  • Typ C – Ledande (jordas)

  • Typ D – Antistatisk (ej jordning krävs)

  • UV-skyddad plast

  • Fodrad

  • Antistatisk egenskap

  • Livsmedelsgodkänd

Certifieringar

  • ISO 21898

  • UN-godkänd för farligt gods

  • Säkerhetsfaktor:

  • 5:1 (engång)

  • 6:1 (flergång)

  • 8:1 (livsmedel/extra krav)

Märkning & Tryck

  • Eget tryck / logotyp

  • Hanteringsinstruktioner

  • Spårbarhet / batchnummer

Leverantörs- & kvalitetskontroll

  • Tillverkare följer EFIBCA:s riktlinjer

  • Kvalitetskontrollerad produktion (BRC, HACCP om food grade)

  • Testdokumentation tillgänglig

  • Spårning av produktionsbatch möjlig